1 Mart 2016 Salı

GÖRÜŞME ODASI




Kitabımızın yazarı Roderick Anscombe bir Adli psikiyatr. Halen Harvard Medical  School'da sorgulama teknikleri üzerine ders veriyormuş.  Görev yaptığı   dönemde  200’den fazla katille görüşme yapmış ve o dönemde elde ettiği verilere dayanarak bu kitabı yazmış. Kitabın ilk basım yılı 2010.

Konusuna gelince ;  

Dr.Paul  Lucas maksimum güvenlikli bir hapishanede akıl hastası suçlular ile ilgili çalışan bir adli psikiyatrist ve terapist. Hikayemiz  Paul’un, bölgenin en güçlü ailelerinden Cavanaugh’ların oğlu Craig ile ilgili yürütülen davada görevlendirilmesi çerçevesinde gelişiyor.

Craig Cavanaugh ;  çok zengin bir Harvard öğrencisi ve bir hayli kurnaz bir hasta. Dr. Paul onun için vahşi eğilimlere sahip, inatçı bir tacizci olduğu gerçeğini göz önüne almazsanız bütün psikoterapistlerin ilgilenmek isteyeceği bir GAKA vakası olduğunu söylüyor. Genç,Alımlı, Konuşkan, Akıllı. 

Yalanları tespit etme, karşısındakini analiz edip ona göre davranma konusunda uzman olan Paul’un, Craig ile yaptığı görüşmeler artık karşılıklı akıl oyunlarına dönüşüyor , sonrası ise tam bir psikolojik düello ve bu durum kitabın sonuna kadar devam ediyor..

Kitabı aldıktan sonra biraz araştırma yapmıştım. Kitap hakkında şöyle bir yorum vardı “Elden düşüremeyecek seviyesinde olmasa da zevkle okunabilecek bir psikolojik gerilim romanı olarak değerlendirebilir

Ama ben gerçekten elimden düşüremedim ve çok kısa bir sürede bitirdim. Elbette tahminleriniz oluyor ve bence bunlar genelde yanılmayacağınız tahminler  ama yine de hikayenin sonunu merak ediyorsunuz..

Sevgiler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder