4 Mayıs 2016 Çarşamba

BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ



Yazan: Barış Bıçakçı
 İLETİŞİM YAYINLARI - 2016 
İlk baskı Eylül-2004
Sayfa Sayısı : 167

Bizim Büyük Çaresizliğimiz benim Barış Bıçakçı ile tanışma kitabım. İyi ki de tanışmışım. Yazım dili o kadar duru, o kadar samimi ki bayıldım..Okurken insan kendini karşılıklı sohbet ediyormuş gibi bile hissedebiliyor.

Bu okuduğum kitap dostluk üzerine ve mükemmel şekilde kurgulanmış. Kısaca bahsetmek istiyorum çünkü bu kitap uzun uzun yorum yazılacak türden bir kitap değil :)

Ender ve Çetin ;  çocukluklarından beri çok iyi iki dost.  Zaman zaman aynı şehirde yaşamıyor olmalarından kaynaklı ayrılıkları olmuş ama en sonunda Ankara’da bir araya gelmişler ve aynı evi paylaşmaya başlamışlar. Her şeyi Ender’in ağzından dinliyorsunuz. Hatta şöyle de denilebilir.  Bu kitap, Ender’in Çetin’e   yazdığı bir mektup.

Hikaye; bu iki dostun yakın arkadaşları olan ve yurt dışında yaşayan Fikret’in Türkiye’de bir trafik kazası geçirmesi ile başlıyor. Fikret yaralandığı bu kazada Ankara’da yaşayan anne ve babasını kaybediyor. Geride sadece  öğrenci olan kız kardeşi Nihal kalıyor.

Bir süre sonra Fikret  tekrar yurt dışında dönmesi gerektiği için kız kardeşi Nihal’i okulunu bitirene kadar kalması için ( iki yıl )  çok güvendiği bu iki arkadaşına emanet ediyor. İlk başlarda bizim iki dost evde bir başkasının varlığından rahatsız oluyorlar. Nihal de anne ve babasını kaybetmenin verdiği acı, yalnız kalmış olmanın onda yarattığı kötü ve uyumsuz ruh hali ile önce onlarla iletişim kuramıyor olsa da  bu durum değişiyor ve birbirlerine alışıyorlar.
Ancak sonrasında Ender ve Çetin bu genç kıza aşık oluyorlar. Kurgu bunun üzerine kurulmuş diye düşünüyorsunuz baştan ama bu büyük bir yanılgı. 

Yukarıda da söylediğim gibi hikayenin özü bambaşka.. 

Dostluğun en güzeli var, vefa var, samimiyet var… Var da var..

En önemlisi kendinizden mutlaka ama mutlaka bir şeyler bulacağınız cümleler var..

Sevgiyle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder