2 Aralık 2016 Cuma

KAPKARANLIK ORMANDA



Merhaba 😃
Kapkaranlık Ormanda benim çok merak ettiğim bir kitaptı. Hakkında çok fazla olumlu yorum duymuştum. Kesinlikle alıp okumalıyım diye düşünürken benim biricik kızım Beste kendine bu kitabı almış. Onun elinde okumakta olduğu başka bir kitap olduğu için ben alıp hemen okumaya başladım. 

Ve şimdi diyorum ki tüm bu olumlu yorumların hepsini fazlası ile hak etmiş bir kitap ve yazar.





Öncelikle kitabın ilk başları çok durağan geçiyor. Bunu söylemeliyim. Ancak; kitabın "ikinci yarısı" diyeceğim kısım mükemmel, valla iş yerinde bile boşluk buldukça elime alıp okudum. 

Çevirisinin mükemmelliği ile ilgili de sadece Aslı Dağlı demem yeterli olacaktır sanırım 😍

Hikaye ; cinayet romanları yazarı Nora'nın e-postasına düşen bir davete istemeyerek de olsa verdiği olumlu cevap ile başlıyor. Uzun yıllardır görüşmediği çocukluk arkadaşı Clare'ın bekarlığa veda partisi var ve Nora oraya davet edilen birkaç kişiden biri. 

Clare, James ile nişanlı. Hoş , öz güveni yüksek, her istediğini koşullar ne olursa olsun elde etmek isteyen ve bunu başaran,  etrafındaki insanları rahatlıkla etkisi altına alabilen bir karakter.

Davetin organizasyonu Clare'in arkadaş Flo'ya ait. Flo benim acıdığım bir karakter oldu. Clare'ın gölgesinde yaşayan, şartlar ne olursa olsun onu koruyan, onun her dediğini yapan hatta giyimini bile taklit eden bir kız. 

Diğer davetliler ise Tom ve Nina.  Nina bir cerrah, Tom da Nora gibi bir yazar. Ancak o tiyatro oyunları yazarı. Birde 4 aylık bir bebeği olan bir başka davetli Melanie vardı ama o bebeğini çok özlediği için partiden erken ayrıldı ve hikayenin sonuna kadar bizimle kalamadı. 

Hikayenin kahramanı Nora ; hikayeyi onun ağzından okuyoruz. Geçmişinden kaçan, tek başına yaşayan, 10 yıldır aşk acısı çeken, pek arkadaşı olmayan , yalnızlığı seven, , hatta bazı günler gördüğü tek insan sütçü olan bir karakter.

Kapkaranlık ormanda, her tarafı cam olarak inşa edilmiş bir  evde gerçekleşen bu parti, Nora'nın geçmişi ile yüzleşmesine , bir takım sırların ortaya çıkmasına, insanların gerçek yüzlerini görmesine , kendisi ile hesaplaşmasına neden oluyor.

Ama en kötüsü bu davette bir cinayet gerçekleşiyor !!!! 
Bir katil var !!! 
Ve bir çok bilinmezlik !!
Karmaşa !! Kendinden emin olamama !! 


Bu arada kitaptan bir alıntı yapmadan geçemeyeceğim. 

"İnsanlar değişmez," dedi Nina acı acı. "Sadece gerçek benliklerini saklamak konusunda daha titiz davranırlar."


Devamında ne yazsam olmaz !! O yüzden siz okumalı ve siz bu hikayenin içine girmelisiniz.

Bu kitabı neden mi okumalısınız ??? İşte size bir kaç neden 😊

New York Times Çoksatanı 
 Sunday Times Çoksatanı 
Los Angeles Times Çoksatanı
NPR Yılın En İyi Kitabı,2015 
Entertainment Weekly En İyi Kitaplar Seçkisi, 2015

Keyifli okumalar 😊




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder