18 Mart 2017 Cumartesi

B A K İ R E - Nancy Pickard


Nancy Pickard'ın kütüphanemde iki kitabı var. Bakire ve Cinayetin şifresi. Ancak bir türlü fırsat bulup okuyamamıştım. Sonra ne okusam diye kitapların önünde dolanırken gözüm Bakire'ye takıldı ve sonunda okudum :) 

Sanırım yakın bir zamanda Cinayetin Şifresini'de okurum..



Kahramanlarımız Abby ve Mitch. Onlar Small Plains kasabasında yaşayan birbirlerine aşık lise öğrencisi gençler. Birde yakın arkadaşları Rex var.  Onların aileleride çok iyi anlaşan ve sık sık görüşen dostlar.

Hikayemiz ; 23 Ocak 1987 yılında  soğuk bir gecede kan içinde , donmuş olarak bir kızın bulunmasıyla başlıyor. Kızın cesedine kimse sahip çıkmıyor ve kasaba halkı tarafından "Small Plains Bakiresi" olarak isimsiz bir şekilde gömülüyor ancak bundan sonra Mitch ve Abby'nin hayatı hiç bir zaman eskisi gibi olmuyor. 
Cesedin bulunmasından bir gün sonra Mitch birden hiç kimseye birşey söylemeden kasabadan ayrılıyor.  Mitch'in annesi Nadine her yerde bunun sebebinin Abby'in olduğunu söylüyor.

Bu olaydan tam 17 yıl sonra Mitch annesinin ölümü nedeni ile ilk kez kasabaya geri dönüyor. Ve olaylar işte tam da burada başlıyor aslında. 

Bu geri dönüş ile birlikte Mitch'e karşı hâlâ bir şeyler hisseden Abby onun gidişinin arkasındaki gerçeği açığa çıkarmakta kararlı. 

Bütün saklanan sırlar, gizemler, yalanlar hepsi yavaş yavaş ortaya dökülüyor ve siz kah 17 yıl öncesine gidiyorsunuz kah bugüne geliyorsunuz.. 

Tüm karakterlerin çok önemli sırları var. Onların gözünden de zaman zaman okuyorsunuz. Her karakter sırrın kendine ait parçasına ait bilgiler verirken siz de bu parçaları birleştirip çözmeye çalışıyorsunuz.

Sıkılmadan okuyacağınız bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Gerilim türü bir kitap olarak belirtilmesine rağmen ben okurken hiç gerilmedim ama hep bir merak hep şimdi ne olacak durumu vardı. 

Eğer bir gün okumaya karar verirseniz keyifli okumalar dilerim 😊😊









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder